แนวกินอีสานบ้านเฮา 100 เมนู ตอนที่ 35 เมนูที่ 35 ซุปหน่อไม้ส้ม



แนวกินอีสานบ้านเฮา 100 เมนู ตอนที่ 35
เมนูที่  35 ซุปหน่อไม้ส้ม








สืบเนื่องจากที่บักอ้ายเคยเฮ็ดหน่อไม้ส้มเอาไว้แล้วเนาะครับ ในตอนที่ 30

คันไผ๋อยากลองเฮ็ดหน่อไม้ส้มกินเอง กะลองกดลิงค์ข่างล่างได้เลยครับผม

http://ppantip.com/topic/35669004



เมนูที่สินำเสนอในตอนนี้ กะเลยเอิ้นว่าเป็นภาคต่อในตอนที่ 30

นั่นกะคือ ซุปหน่อไม้ส้ม


หลายๆคนกะคงสิมัก ซุปหน่อไม้ส้ม คือกัน เพราะว่าเป็นแนวกินที่ถือว่าครบรสชาติอีหลี

กินกับข้าวเหนียวนี่ แห่งแม่นแนวคักเด้


บ่ต้องช้ามันเสียเวลา บักอ้ายขอนำท่านเข้าสู่ การเฮ็ดแนวกินประจำเมนูที่ 35

(ฟังยิ่งใหญ่ดีเนาะ เหอ ๆ ๆ)



ส่วนประกอบและเครื่องปรุงทั้งหมดกะมีดังต่อไปนี้

หน่อไม้ส้ม เอาออกมาจากกระติกที่บักอ้ายเฮ็ดเอาไว้
บักพริกสดกับบักพริกแห้ง
ปลาทู
บักเขือขื่น
บักนาว
หอมแดง
กระเทียม
งาขาว
ผักชีไทย
ต้นหอม
หอมเป
ผักไผ่





เครื่องปรุงกะมี น้ำปลา น้ำตาล แล้วกะ น้ำปลาร้า










ส่วนวิธีเฮ็ดกะตามนี้เด้อ

เอาหน่อไม้ส้มของเฮาไปล้าง ล้างแล้วกะเอาไปต้มจนสุก

ต้มแล้วกะเอามาล้างอีกเทื่อ ปั้นเอาน้ำออกให้หมด







เด็ดบักพริก แกะหอม กระเทียมเอาไว้

ผักชี ต้นหอม หั่นไว้ ผักไผ่กะเด็ดเอาแต่ใบกะพอ








ส่วนบักเขือขื่นกะเอาเปลือกออก เหลือแต่เม็ดมัน






เอางาขาว บักพริกแห้งมาคั่วให้หอม ส่วนบักพริกดิบ

หัวหอม กระเทียม กะเอามาคั่วคือกัน






คั่วแล้วกะตักออกมาพักไว้ก่อน ท่าให้มันเย็น






ต่อมากะเอาปลาทูมาลงมาต้มกับน้ำปลาร้า ต้มจนปลาทูสุก

กะตักแยกน้ำปลาร้ากับปลาทูออกจากกัน เอาปลาทูมาแกะเอาแต่เนื้อ









มาเริ่มขั้นตอนตำกันโลด

เอาพริกกับหอมกระเทียมลงไปตำก่อน ตามด้วยปลาทู บักเขือขื่น ตำจนแหลก

ค่อยเติมน้ำปลาร้า แล้ว ปรุงรส ด้วยน้ำปลา น้ำตาล แล้วกะน้ำบักนาว ชิมเบิ่ง

พอได้สรชาติที่เฮามักแล้ว กะเอาหน่อไม้ส้มใส่ลงไป ตำให้เข้ากันดี

จั่งเติมพวกผักหอม ผักไผ่ แล้วกะงาขาว คลุกๆ ให้มันเข้ากัน








แล้วตักใส่ถ้วยโลด

แล้วๆแม้ เอาไปกินกับข้าวเหนียว แซ่บๆ เด้ บักอ้ายขอบอก



แสดงความคิดเห็น
โปรดศึกษาและยอมรับนโยบายข้อมูลส่วนบุคคลก่อนเริ่มใช้งาน อ่านเพิ่มเติมได้ที่นี่