ตอนที่ 57 อาหารอีสาน เมนูที่ 44 ก้อยกุ้ง
พ้อกันอีกแล้วเนาะครับ หลังจากที่บักอ้ายห่างหายไปโดนพอสมควร
บ่มีอีหยังดอก กะขี้คร้านกะเลยบ่ได้มาอัพเรื่องราวความแซ่บให้ฟังกัน
กลับมามื้อนี้บักอ้ายสิพาไปกิน “ก้อยกุ้ง” มาเบิ่งกันว่าวิธีทำก้อยกุ้งของบักอ้ายเฮ็ดกันแบบไหน
ก้อยกุ้งคืออีหยัง แล้วต้นตำรับก้อยกุ้งแบบอีสานบ้านเฮานั้นเป็นแบบไหน
มาเบิ่งกันครับ ก้อยกุ้งในแบบฉบับต้นตำรับของอีสานบ้านเฮานั่นครับพี่น้อง
ต้องมีส่วนประกอบหลักนั่นกะคือ กุ้งฝอยตัวเป็นๆ หรือที่เฮาเรียกว่า “กุ้งเต้น”
แต่ว่าก้อยกุ้งของบักอ้ายมื้อนี้ขอประยุกต์มาใช้กุ้งขาวแทน แต่ว่าความแซ่บกะบ่ต่างกันเด้ครับ
ส่วนประกอบในการทำก้อยกุ้ง
กุ้งขาว
บักพริกสด
ตะไคร้
ใบบักกรูด
ต้นหอม
หอมเป
ผักไผ่
บักกอก
บักนาว
โซดา
ข้าวคั่ว
น้ำตาล
น้ำปลา
พริกป่น
วิธีเฮ็ดก้อยกุ้ง :
ล้างกุ้งให้สะอาด แกะเปลือก ฝ่าหลังเอาเส้นเมาออก
ล้างให้สะอาดอีกเที่ย แล้วค่อยเอามาแช่กะโซดา
เอาผักที่ล้างแล้วมาหั่นเตรียมเอาไว้
ใส่น้ำปลา น้ำบักนาว บักกอก น้ำตาล(คันอยากแซ่บขึ้นกะเปลี่ยนเป็นชูรสกะได้คือกัน)
เอาทั้งหมดลงไปคลุกกับกุ้ง (บักกอกสีช่อยให้กุ้งขาวเป็นตาแซ่บขึ้น )
ใส่ข้าวคั่ว บักพริกป่น แล้วค่อยตามด้วยต้นหอม ผักชี ผักแพว ผักชีฝรั่ง ตะไคร้ ใบมะกรูด
คนให้เข้ากัน กลิ่นหอม
ตักใส่จานพร้อมแซ่บแล้ว
ตอนที่ 57 อาหารอีสาน เมนูที่ 44 ก้อยกุ้ง
พ้อกันอีกแล้วเนาะครับ หลังจากที่บักอ้ายห่างหายไปโดนพอสมควร
บ่มีอีหยังดอก กะขี้คร้านกะเลยบ่ได้มาอัพเรื่องราวความแซ่บให้ฟังกัน
กลับมามื้อนี้บักอ้ายสิพาไปกิน “ก้อยกุ้ง” มาเบิ่งกันว่าวิธีทำก้อยกุ้งของบักอ้ายเฮ็ดกันแบบไหน
ก้อยกุ้งคืออีหยัง แล้วต้นตำรับก้อยกุ้งแบบอีสานบ้านเฮานั้นเป็นแบบไหน
มาเบิ่งกันครับ ก้อยกุ้งในแบบฉบับต้นตำรับของอีสานบ้านเฮานั่นครับพี่น้อง
ต้องมีส่วนประกอบหลักนั่นกะคือ กุ้งฝอยตัวเป็นๆ หรือที่เฮาเรียกว่า “กุ้งเต้น”
แต่ว่าก้อยกุ้งของบักอ้ายมื้อนี้ขอประยุกต์มาใช้กุ้งขาวแทน แต่ว่าความแซ่บกะบ่ต่างกันเด้ครับ
ส่วนประกอบในการทำก้อยกุ้ง
กุ้งขาว
บักพริกสด
ตะไคร้
ใบบักกรูด
ต้นหอม
หอมเป
ผักไผ่
บักกอก
บักนาว
โซดา
ข้าวคั่ว
น้ำตาล
น้ำปลา
พริกป่น
วิธีเฮ็ดก้อยกุ้ง :
ล้างกุ้งให้สะอาด แกะเปลือก ฝ่าหลังเอาเส้นเมาออก
ล้างให้สะอาดอีกเที่ย แล้วค่อยเอามาแช่กะโซดา
เอาผักที่ล้างแล้วมาหั่นเตรียมเอาไว้
ใส่น้ำปลา น้ำบักนาว บักกอก น้ำตาล(คันอยากแซ่บขึ้นกะเปลี่ยนเป็นชูรสกะได้คือกัน)
เอาทั้งหมดลงไปคลุกกับกุ้ง (บักกอกสีช่อยให้กุ้งขาวเป็นตาแซ่บขึ้น )
ใส่ข้าวคั่ว บักพริกป่น แล้วค่อยตามด้วยต้นหอม ผักชี ผักแพว ผักชีฝรั่ง ตะไคร้ ใบมะกรูด
คนให้เข้ากัน กลิ่นหอม
ตักใส่จานพร้อมแซ่บแล้ว