ตอนที่ 51 อาหารอีสาน เมนูที่ 40 หอย 3 แซ่บ

ตอนที่ 51 อาหารอีสาน

เมนูที่ 40  หอย 3 แซ่บ










เว้าพื้นเรื่องหอยหอย ที่แซ่บและถึกปากที่สุด

กะคงหนีบ่พ้น หอยแครง กับ หอยนางรม เนาะ

มื้อนี้ บักอ้ายกะเลยสิเอาเมนู หอย 3 อย่าง มาฝาก เคยเห็นผ่านๆในเพจๆหนึ่ง

เลยคึดว่าคงสิมีหลายๆคนที่มักและถึกใจ พอลองเฮ็ดกินแล้ว

ป้าด!!! มันแม่นอีหลีเด้พ่อแม่พี่น้องเอ้ย บักอ้ายขอถือโอกาสเอามานำเสนอ

(ขออนุญาติเอามาเสนอเป็นแนวกินคนอีสานบ้านเฮาเนาะครับ

เพราะว่าเป็นมันตำตำ คือตำบักหุ่ง  แถมยังใส่บักเขือขื่นนำพร้อม)



รับรองว่าผู้แส่ผู้สาวเห็นแล้วต้องน้ำลายแตก อยากชิมขึ้นมาโลด

บักอ้ายขอให้ชื่อ เมนูว่า    “หอย 3 แซ่บ”  

สิแซ่บ ถึกอกถึงใจปานได๋ กะตามมาเบิ่งเอาโลด



เริ่มจากส่วนผสมของเมนูทั้งหมดประกอบด้วย

หอยแครง เลือกเอาหน่วยใหญ่แน่ ครึ่งกิโล
หอยนางรม 1 กระปุก แบบที่เพิ้นขาย สามปุกร้อยนั่นล่ะ
หอยดอง ประมาณ ¾ ถ้วยตวง เอาน้ำหอยดองพร้อมตัวมัน
บักพริกแดง กับ บักพริกเขียว อย่างละ 6 หน่วย
บักนาว 3 หน่วย
บักเขือขื่น หรือว่า บักเขือเหลือง 2 หน่วย
กระเทียมจีน 5 กลีบ
บักเขือเทศราชินี 5 หน่วย
ใบสะระแหน่
น้ำตาลบักพร้าว 1 ช้อนโต๊ะ
น้ำปลา 1 ช้อนโต๊ะ
น้ำบักขามเปียก 1 ช้อนโต๊ะ
ผงชูรส ครึ่งช้อนโต๊ะ













วิธีเฮ็ด

เอาหอยแครงไปล้าง ขัดให้เปลือกให้มันสะอาด เพราะว่าเฮาเอาใส่ทั้งเปลือก






พอล้างสะอาดแล้ว กะเอาไปลวก 2 นาทีพอ ลวกในน้ำเดือดจัดๆเด้อ






คันลวกโดน หอยสิบ่ติดเปลือก ลวกแล้วกะฟ้าวเอาไปน๊อคในน้ำแข็ง

แล้วจั่งเอามาแกะ เอาฝาหอยทิ่มฝาหนึ่ง เหลือเอาไว้ฝาหนึ่ง ตามรูป






ขั้นตอนต่อไป เอาบักเขือขื่นมาฝานเอาเปลือก หน่วยหนึ่งฝาน 3 ต่อนกะพอ

ให้มันพอติดในมันนำแน่จักหน่อย  เอาบักนาวมาใส่ บักเขือสิได้บ่ดำ พักเอาไว้ก่อน

เอาบักนาวมาฝาน 3 ต่อนแบบเดียวกัน

ส่วนบักเขือเทศ เอามาผ่าครึ่ง

ใบสะระแหน่ เอามาเด็ดเป็นใบๆ






เอากระเทียมกับบักพริกมาตำพอหยาบๆ

ใส่น้ำตาลบักพร้าวกับน้ำบักขามเปียกอย่างละช้อนโต๊ะหนึ่งพอ






ตามด้วยน้ำปลา ช้อนโต๊ะหนึ่งคือกัน ผงชูรสครึ่งช้อนโต๊ะ

คันฮักษาสุขภาพกะบ่ต้องใส่กะได้ บีบบักนาวตามลงไปซีกเดียวพอเด้อ

อย่าใส่หลายกว่านั้น มันสิส้มเกิ้น บ่แซ่บ






เอาบักเขือเทศกับบักเขือเหลืองใส่ คนให้เข้ากัน

เอาบักนาวที่เฮาฝานเอาไว้ใส่ลงไป

ตามด้วยใบสะระแหน่ บ่ต้องคนแล้ว พักเอาไว้ก่อน






จัดหอยแครงกับหอยนางรมลงไปในจาน





ตามด้วยหอยดองพร้อมน้ำหอยดองนำพร้อม





ตักเครื่องที่เฮาผสมไว้ลงไป แล้วค่อยใช้ช้อนคนให้เครื่องปรุงทั้งหมดมันเข้ากัน





จัดแต่งจานให้มันงามๆ  หน้าตากะออกมาแบบนี้









คันผู้ได๋มันส้มคักๆ กะให้บีบต่อนบักนาวในจานใส่

เมนูนี้นอกจากหน้าตาที่ดีแล้ว รสชาติยังจัดจ้านถึกอกถึกใจบักอ้ายขนาด


เอ้า!!! ลองเอาไปเฮ็ดเบิ่ง ติดใจขึ้นมากะอย่าลืมมาขอบอกขอบใจบักอ้ายเด้อครับ
แก้ไขข้อความเมื่อ
แสดงความคิดเห็น
โปรดศึกษาและยอมรับนโยบายข้อมูลส่วนบุคคลก่อนเริ่มใช้งาน อ่านเพิ่มเติมได้ที่นี่