แนวกินอีสานบ้านเฮา 100 เมนู ตอนที่ 34 เมนูที่ 34
ตำบักหุ่งกุ้งสด
เมนูมื้อนี้ บักอ้ายขอนำเสนอ ตำบักหุ่งกุ้งสด
เมนูที่แซ่บอีหลี เหมาะคักแน่กับคนที่มักกินแนวกินรสชาติจัดจ้านจั่งบักอ้าย
อีหลีแล้วสิเอิ้นว่า ฟิวชั่น ฟู้ด กะได้เนาะครับ เพราะเป็นสูตรแนวกินที่ดัดแปลงขึ้นมาใหม่
บ่ได้มีแต่เก่าแต่ก่อน บักอ้ายคึดว่ารสชาติมันกะคล้ายๆกับกินตำบักหุ่งกับกุ้งแช่น้ำปลานั่นล่ะ
มีอีหยังแน่ที่เฮาต้องจัดหามาในมื้อนี้
บักหุ่ง
บักถั่วผักยาว
บักเขือขื่น
บักกอก
บักพริกดิบ
บักพริกแห้ง
บักเขือเครือ
บักนาว
บักขามเปียก
กระเทียม
หอมเป
ผักกะเฉดหน่วยแก่ๆ
ขนมเส้น
กุ้งสด
โซดา
เกลือ
น้ำตาล
น้ำปลา
แล้วกะ ปลาร้า
วิธีเฮ็ดกะคือเฮาตำส้มตำปลาร้าทั่วไปเนาะครับ
เริ่มจากเอาบักหุ่งมาปลอกเปลือก แล้วเอาไปล้างพร้อมผักคุอย่าง
แล้งจั่งเอาบักหุ่งมาสับให้เป็นเส้นๆ เอาผักหอมเปมาหั่นเป็นตอนเอาไว้นำ
ผักกระเสดกะเอาแกะเอาแต่ในมันเอาให้พร้อมคือกัน
เอากุ้งมาแกะเอาเส้นเมาออก แล้วล้างแช่โซดาดับคาวเตรียมเอาไว้
บัดนี้กะมาตำบักพริก กระเทียมพอแหลก ใส่ถั่วฝักยาวตําพอแตก
ใส่เส้นบักหุ่งลงไปตามด้วย มะเขือเครือ บักเขือขื่น ตำต่อพอเข้ากัน
ปรุงรสด้วย น้ำปลา น้ำปลาร้า น้ำตาลปี๊บ เติมรสเปรี้ยวด้วยน้ำมะนาวกับน้ำมะขามเปียก
สุดท้ายเติม ขนมเส้น ผักหอมเป ผักกะเสดที่เฮากะในเอาไว้กับกุ้งสด คลุกให้เข้ากัน
ชิมรสตามเฮามัก เผ็ด เค็ม เปรี้ยว
ตักใส่ถาดแล้วค่อยยกมากินคู่กับผักสดต่างๆ
แนวกินอีสานบ้านเฮา 100 เมนู ตอนที่ 34 เมนูที่ 34 ตำบักหุ่งกุ้งสด
แนวกินอีสานบ้านเฮา 100 เมนู ตอนที่ 34 เมนูที่ 34
ตำบักหุ่งกุ้งสด
เมนูมื้อนี้ บักอ้ายขอนำเสนอ ตำบักหุ่งกุ้งสด
เมนูที่แซ่บอีหลี เหมาะคักแน่กับคนที่มักกินแนวกินรสชาติจัดจ้านจั่งบักอ้าย
อีหลีแล้วสิเอิ้นว่า ฟิวชั่น ฟู้ด กะได้เนาะครับ เพราะเป็นสูตรแนวกินที่ดัดแปลงขึ้นมาใหม่
บ่ได้มีแต่เก่าแต่ก่อน บักอ้ายคึดว่ารสชาติมันกะคล้ายๆกับกินตำบักหุ่งกับกุ้งแช่น้ำปลานั่นล่ะ
มีอีหยังแน่ที่เฮาต้องจัดหามาในมื้อนี้
บักหุ่ง
บักถั่วผักยาว
บักเขือขื่น
บักกอก
บักพริกดิบ
บักพริกแห้ง
บักเขือเครือ
บักนาว
บักขามเปียก
กระเทียม
หอมเป
ผักกะเฉดหน่วยแก่ๆ
ขนมเส้น
กุ้งสด
โซดา
เกลือ
น้ำตาล
น้ำปลา
แล้วกะ ปลาร้า
วิธีเฮ็ดกะคือเฮาตำส้มตำปลาร้าทั่วไปเนาะครับ
เริ่มจากเอาบักหุ่งมาปลอกเปลือก แล้วเอาไปล้างพร้อมผักคุอย่าง
แล้งจั่งเอาบักหุ่งมาสับให้เป็นเส้นๆ เอาผักหอมเปมาหั่นเป็นตอนเอาไว้นำ
ผักกระเสดกะเอาแกะเอาแต่ในมันเอาให้พร้อมคือกัน
เอากุ้งมาแกะเอาเส้นเมาออก แล้วล้างแช่โซดาดับคาวเตรียมเอาไว้
บัดนี้กะมาตำบักพริก กระเทียมพอแหลก ใส่ถั่วฝักยาวตําพอแตก
ใส่เส้นบักหุ่งลงไปตามด้วย มะเขือเครือ บักเขือขื่น ตำต่อพอเข้ากัน
ปรุงรสด้วย น้ำปลา น้ำปลาร้า น้ำตาลปี๊บ เติมรสเปรี้ยวด้วยน้ำมะนาวกับน้ำมะขามเปียก
สุดท้ายเติม ขนมเส้น ผักหอมเป ผักกะเสดที่เฮากะในเอาไว้กับกุ้งสด คลุกให้เข้ากัน
ชิมรสตามเฮามัก เผ็ด เค็ม เปรี้ยว
ตักใส่ถาดแล้วค่อยยกมากินคู่กับผักสดต่างๆ