บักอ้ายเข้าครัว ตอน ลาบบักเขือ สูตร ลาวแง้ว


แนวกินอีสานบ้านเฮา 100 เมนู ตอนที่ 4 เมนูที่  4



มื้อนี้บักอ้ายขอนำเสนอ

ลาบบักเขือ แนวกินเฉพาะกลุ่มของซาว ลาวแง้ว

(ลาวแง่วคือซาวลาวเวียงจันทร์ที่อพยพมาตั้งบ้านเฮือนอยู่ที่ จังหวัด ลพบุรี สิงห์บุรี แล้วก่า สุพรรณ)







เอ้า ว่าแล้วกะมาเบิ่งนำกันโลด

เริ่มจากส่วนผสม เน๊าะ





หมากเขือเปราะกะเทาะหน้าแว่นนี่ล่ะพระเอกโลด
หมากแค้ง (มะเขือพวง)




ปลาทูนึ่ง






เกลือ
หมากพริก
หมากพริกหยวก
กระเทียม
หอมแดง
ข่า ตะไคร้ ใบบักกูด
น้ำปลาร้า
ใบโหระพา









มาฮอดวิธีเฮ็ดโลด
นำปลาทูลงต้มกับน้ำปลาร้า แล้วๆกะเอามาแกะเนื้อเตรียมเอาไว้





เอาบักเขือกับบักแค้งแช่น้ำเกลือ ก่อนแล้วค่อยเอาไปต้มเด้อ ต้อมจนสุกกะพักเอาไว้




แล้วๆกะเอาพริก บักพริกหยวก กระเทียม หอมแดง ไปคั่วไฟให้มันห๊อมหอม




แล้วจั่งยกลงมาตำให้แหลก




ใส่เนื้อปลาทูลงไปตำ
พอเฮาตำจนแหลกแล้ว กะใส่บักเขือกับบักแค้งต้มลงไปตำให้แหลก





แล้วๆบัดที่นี้ก็ตักมาใส่ชาม


                          


  เอาน้ำปลาร้าต้มสุกลงไปคน ปรุงรส ถ้าต้องการเค็มอีกนิดเติมน้ำปลาได้ เติมน้ำตาลพักเอาไว้








บัดที่นี้กะเอาหอมกับกระเทียมลงไปเจียวในน้ำมันจนหอม





แล้วจั่งเอาลาบบักเขือของเฮาลงไปผัด





ผัดให้หอม แล้วจั่งใส่ใบโหระพา






แล้วๆกะเสริฟโลด ตุ้ยกับข้าวเหนียวเด้ ป้าดถิโธ่ มันคือแซ่บแท้ๆหนอ พ่อแม่พี่น้อง


จบแล้วครับ
แก้ไขข้อความเมื่อ
แสดงความคิดเห็น
โปรดศึกษาและยอมรับนโยบายข้อมูลส่วนบุคคลก่อนเริ่มใช้งาน อ่านเพิ่มเติมได้ที่นี่