แก๋งดอกป๊านใส่ปล๋าดุก

กระทู้สนทนา


แก๋งดอกป๊านใส่ปล๋าดุก

ของกิ๋นเมืองเคิบไทย สาเหตุตี้บอกอย่างอี้ย้อนว่ามันบ่มีในสารบบของกิ๋นล้านนา
ดอกป๊าน หรือ ตี้คนไทยฮ้องว่าสายบัว คนล้านนาแต๊ๆแทบจะบ่เกยได้กิ๋น แก๋งแบบนี้ค็จะเป๋นแก๋งตุน แก๋งผักบุ้งมากว่า
อันนี้ผมใช้วิธีประยุกต์ โดยไจ๊สายบัว หรือว่า ก้านดอกป๊าน มาแก๋ง

ส่วนผสม

ก้านดอกป๊าน
ปล๋าดุก
น้ำบ่ะขูด

เครื่องแก๋ง

พริกแต้ดิบ
หอมเตียม
กะปิ
ฮ๊า

เอาเครื่องแก๋งตึงหมดต๋ำหื้อเหลือก เอาเหลือกมอกปอฮ้ายปอดี บ่ดีต๋าจนเหลียก

วิธียะแก๋งดอกป๊าน

ตั้งหม้อน้ำหื้อเดือด ใส่พริกแก๋งลงไป รอจ๋นน้ำเดือดแถมกำใส่ก้านดอกป๊านตี้ตัดเป๋นก้อมลงไป
ปอน้ำเดือดแถมกำใส่ปล๋าดุก ช่วงนี้ห้านคนหม้อแก๋งเด็ดขาด น้ำแก๋งจะเหม็นคาว แถมบ่ะปอจิ๊นปล๋าจะแหล๋วตวย
หลังจากนั้นนั่งรอ นอนรอ หื้อน้ำแก๋งแห้งมอกปอ หลี่ไฟลงหื้อไฟอ่อน จิมผ่อถ้าจ๋างเกลือค็ใส่น้ำปล๋าลงไป
จากนั้นเอาน้พบ่ะขูดใส่ลงไป ใส่ตวยจิมตวยเน้อ จะไปใส่กำเดวน้ำแก๋งจะส้ม กันถ้าได้ส้มแล้วจะแกยาก
ปิดไฟเลยครับ ตักใส่ถ้วยเข้านึ้งลงเหน้อ ฮีบน้ำแก๋งตวยลงไป ล๊ำลำครับ ^^
แสดงความคิดเห็น
โปรดศึกษาและยอมรับนโยบายข้อมูลส่วนบุคคลก่อนเริ่มใช้งาน อ่านเพิ่มเติมได้ที่นี่