ตอนที่ 48 อาหารอีสาน เมนูที่ 38 ปิ้งไก่ คึกคัก

ตอนที่ 48 อาหารอีสาน

เมนูที่ 38 ปิ้งไก่ คึกคัก






ท้ายวัดมะหวึ่ง
ได้กินแล้วจะต้องทึ่ง
รสชาติเป็นหนึ่ง ในสยาม
ผู้คนล้นหลาม ราคาไม่แพง
มาซิมาซิ มาช่วย กันกินปิ้งไก่
(ขอบคุณเพลง แก้วปิ้งไก่ เด้อครับ)





สวัดดีครับพ่อแม่พี่น้อง สำหรับตอนนี้บักอ้ายเอา เมนู “ปิ้งไก่คึกคัก”

มาฝาก เป็นหยังต้องให้ชื่อว่า “ปิ้งไก่คึกคัก” แม่นบ่ กะย่อนว่าหมักไก่

ด้วยกระชาย เฮากะฮู้ๆกันอยู่เนาะว่ากระชายมีสรรพคุณทางยา

โดดเด่นรายวันเรื่องอีหยัง




บักอ้ายกะเลยขอแนะนำให้กินเมนู “ปิ้งไก่คึกคัก”

เป็นแนวกินแลงเนาะครับ พอกินอิ่มแล้ว กะสิได้เปิดมุ้งเข้าไปนอนกันโลด

ส่วนสิเข้าไปเฮ็ดอีหยังกะแล้วแต่โลด

(เหอ ๆ ๆ ในหัวบักอันนี่มีแต่เรื่องลามกเนาะสู)



มาเบิ่งส่วนผสมหลักกันก่อนเด้
สะโพกไก่ 2






บัดนี้กัมาฮอดส่วนผสมของเครื่องหมัก
หอมแดง 5 หัว
กระชายประมาณ ขีดหนึ่ง
พริกไทย 1 ช้อนโต๊ะ
เกลือ 1 ช้อนชา






ส่วนเครื่องปรุงกะมีแค่ 2 อย่าง
คือน้ำมันหอย 3 ช้อนโต๊ะ
กับน้ำตาล ครึ่งช้อนโต๊ะ






ลงมือเฮ็ดนำกันโลด บัดนี้

เอาไก่ไปล้างน้ำให้สะอาดก่อน

เอา ส่อม มาจิ่มๆไก่ให้มันเป็นฮู

เวลาหมัก เครื่องมันสิได้เข้าเนื้อ





บัดนี้กะเอากะชายกับหัวหอมซอย (เอ้า++บักอันนี่ ลืมถ่ายรูปอีกแล้วแม้)

ซอยแล้ว กะเอาเครื่องมาปั่นรวมกับพริกไทย กับเกลือ ซั่มนี้กะแล้วๆ ง่ายๆ

ที่บ่ใส่ครกตำกะบ่แม่นอีหยัง ขี้คร้านคำเดียวโดดๆ


อีหลีกะเป็นเพราะว่าบักอ้ายปวดหลังหล๊ายหลาย เฒ่าแล้วกะเป็นจั่งซี้ล่ะเนาะ

ของธรรมดา สังขารมันกะโรยราไปตามวันเวลา





เอาเครื่องเฮามาเทลงใส่ไก่ เติมน้ำตาล กับ น้ำมันหอย นวดให้ไก่มันจักหน่อย

ให้เครื่องปรุงซึมเข้าในเนื้อไก่ แล้วจั่งเอาพลาสติกมาซีนปิดปากถ้วย เอาใส่ตู้เย็นไว้จัก3 ชั่วโมง







พอฮอดยามแลง หลังจากนึ่งข้าวแล้ว กะเอาไก่ของเขามาปิ้ง

ปิ้งกับไฟอ่อนๆ จนสุกเหลือง

แค่นี้เฮากะได้เมนูปิ้งไก่ กินกับข้าวเหนียวฮ้อนแล้วเนาะครับ












กินข้าวแล้วกะลงแข่งลงขา

ลงไปหาสองขาอ้อนต้อน
แก้ไขข้อความเมื่อ
แสดงความคิดเห็น
โปรดศึกษาและยอมรับนโยบายข้อมูลส่วนบุคคลก่อนเริ่มใช้งาน อ่านเพิ่มเติมได้ที่นี่