สปาเก็ตตี้ผัดปลาหมึกกับมะเขือเทศ
Ingredients
• 1 handful spaghetti
• 2 tbsp extra virgin olive oil
• 3 cloves garlic, peeled and roughly chopped
• 3 baby calamari (4” long), cleaned and cut into bite sized pieces
• 3 tbsp white wine
• 3 cherry tomatoes, halved
• 1 tbsp chopped parsley
• 1 small red chilli, sliced
• Salt & pepper to taste
• Extra virgin olive oil to drizzle
Steps
1. Bring a pot of water to boil, cook the spaghetti according to packet instructions.
2. Meanwhile, heat olive oil in in a large frying pan on medium heat.
3. Add garlic and chilli to the pan, cook until soft but not coloured.
4. Add baby calamari and cook for half a minute. Add wine. Mix.
5. Add cherry tomatoes and cook until soft.
6. Drain the cooked spaghetti and add to the frying pan.
7. Stir and add parsley. Taste. Add salt & pepper.
8. Turn off heat. Drizzle with a little extra olive oil.
9. Rest the spaghetti for 1-2 minutes before serving.
Serve with
1. White wine
Ingredients
• สปาเก็ตตี้ 1 กำมือ
• น้ำมันมะกอก 2 ชต
• กระเทียมจีนกลีบใหญ่ 3 กลีบ, ทุบแล้วสับหยาบๆ
• ปลาหมึกตัวเล็ก 3 ตัว ราวๆ 3-4 นิ้ว ทำความสะอาด แล้วหั่นเป็นชิ้นพอคำ
• ไวน์ขาว 3 ชต
• มะเขือเทศพันธุ์เล็ก 3 ลูก หั่นครึ่ง
• พาร์สลี่ย์สดสับ 1 ชต
• พริกสีแดง 1 เม็ด หั่นเฉียงๆ
• เกลือ พริกไทย
• น้ำมันมะกอก ไว้โรยหน้า
Steps
1. ต้มสปาเก็ตตี้ตามฉลาก พอใกล้ๆสุกแล้ว เริ่มผัดปลาหมึกนะคะ กะเวลาดีๆ
2. ตั้งกะทะให้ร้อนปานกลาง ใส่น้ำมันมะกอก
3. ผัดกระเทียมสับกับพริก ไฟไม่ต้องแรงนะคะ อย่าให้กระเทียมไหม้ ผัดจนแค่กระเทียมนิ่ม แต่ยังเป็นสีขาว คุมไฟดีๆนะคะ
4. ใส่ปลาหมึก ผัดให้ตึงๆนิด เติมไวน์ ผัดจนปลาหมึกเริ่มจะสุก อย่าให้สุกเกินไปนะคะ เดี๋ยวเหนียว
5. ใส่มะเขือเทศ ผัดให้นิ่ม
6. ตอนนี้ กะว่าสปาเก็ตตี้ต้มสุกแล้ว เทน้ำทิ้ง ใส่เส้นลงไปผัดกับปลาหมึก อาจจะเก็บน้ำต้มไว้ใส่เผื่อแห้งก็ได้ค่ะ แต่ถ้าผัดเร็วๆ ไฟไม่แรงมาก ไม่ควรจะแห้งนะคะ
7. ผัด ชิม เติมเกลือและพริกไทยดำ ตามชอบ ใส่พาร์สลี่ย์สับ
8. ปิดไฟ โรยน้ำมันมะกอกเพิ่มอีกนิด
9. รอสักนาทีให้น้ำซอสเข้าเส้นก่อนเสิร์ฟ
Serve with
1. กินกับไวน์ขาวที่ใช้ผัดแหละค่ะ
ลองทำดูนะคะ ง่ายๆ
{ Speedy Recipe } สปาเก็ตตี้ผัดปลาหมึกกับมะเขือเทศ Spaghetting with Baby Calamari and Cherry Tomatoes
สปาเก็ตตี้ผัดปลาหมึกกับมะเขือเทศ
Ingredients
• 1 handful spaghetti
• 2 tbsp extra virgin olive oil
• 3 cloves garlic, peeled and roughly chopped
• 3 baby calamari (4” long), cleaned and cut into bite sized pieces
• 3 tbsp white wine
• 3 cherry tomatoes, halved
• 1 tbsp chopped parsley
• 1 small red chilli, sliced
• Salt & pepper to taste
• Extra virgin olive oil to drizzle
Steps
1. Bring a pot of water to boil, cook the spaghetti according to packet instructions.
2. Meanwhile, heat olive oil in in a large frying pan on medium heat.
3. Add garlic and chilli to the pan, cook until soft but not coloured.
4. Add baby calamari and cook for half a minute. Add wine. Mix.
5. Add cherry tomatoes and cook until soft.
6. Drain the cooked spaghetti and add to the frying pan.
7. Stir and add parsley. Taste. Add salt & pepper.
8. Turn off heat. Drizzle with a little extra olive oil.
9. Rest the spaghetti for 1-2 minutes before serving.
Serve with
1. White wine
Ingredients
• สปาเก็ตตี้ 1 กำมือ
• น้ำมันมะกอก 2 ชต
• กระเทียมจีนกลีบใหญ่ 3 กลีบ, ทุบแล้วสับหยาบๆ
• ปลาหมึกตัวเล็ก 3 ตัว ราวๆ 3-4 นิ้ว ทำความสะอาด แล้วหั่นเป็นชิ้นพอคำ
• ไวน์ขาว 3 ชต
• มะเขือเทศพันธุ์เล็ก 3 ลูก หั่นครึ่ง
• พาร์สลี่ย์สดสับ 1 ชต
• พริกสีแดง 1 เม็ด หั่นเฉียงๆ
• เกลือ พริกไทย
• น้ำมันมะกอก ไว้โรยหน้า
Steps
1. ต้มสปาเก็ตตี้ตามฉลาก พอใกล้ๆสุกแล้ว เริ่มผัดปลาหมึกนะคะ กะเวลาดีๆ
2. ตั้งกะทะให้ร้อนปานกลาง ใส่น้ำมันมะกอก
3. ผัดกระเทียมสับกับพริก ไฟไม่ต้องแรงนะคะ อย่าให้กระเทียมไหม้ ผัดจนแค่กระเทียมนิ่ม แต่ยังเป็นสีขาว คุมไฟดีๆนะคะ
4. ใส่ปลาหมึก ผัดให้ตึงๆนิด เติมไวน์ ผัดจนปลาหมึกเริ่มจะสุก อย่าให้สุกเกินไปนะคะ เดี๋ยวเหนียว
5. ใส่มะเขือเทศ ผัดให้นิ่ม
6. ตอนนี้ กะว่าสปาเก็ตตี้ต้มสุกแล้ว เทน้ำทิ้ง ใส่เส้นลงไปผัดกับปลาหมึก อาจจะเก็บน้ำต้มไว้ใส่เผื่อแห้งก็ได้ค่ะ แต่ถ้าผัดเร็วๆ ไฟไม่แรงมาก ไม่ควรจะแห้งนะคะ
7. ผัด ชิม เติมเกลือและพริกไทยดำ ตามชอบ ใส่พาร์สลี่ย์สับ
8. ปิดไฟ โรยน้ำมันมะกอกเพิ่มอีกนิด
9. รอสักนาทีให้น้ำซอสเข้าเส้นก่อนเสิร์ฟ
Serve with
1. กินกับไวน์ขาวที่ใช้ผัดแหละค่ะ
ลองทำดูนะคะ ง่ายๆ