ใครเก่งภาษาอังกฤษ รบกวนช่วยเช็คแกรมม่าหน่อยครับ

ช่วยเช็คหน่อยครับ ว่ามีจุดควรแก้ไขไหมม ขอบคุณครับบ
         .....................กราบ.......................

ไส้กรอก เนื้อแปรรูป กินได้ไหม ? อันตรายหรือเปล่า
Can you eat processed meat and sausage? Is it dangerous?

เมื่อเราพูดถึงเนื้อแปรรูปเช่นไส้กรอกแฮมแหนมหมูยอหลายๆคนอาจจะเคยเห็นข่าวเรื่องดินประสิวสารกันบูดสารทำให้เนื้อแดงทำให้ไม่กล้ากินและเลี่ยงไปเลยทั้งๆที่ชอบ แต่จริงๆแล้วอาหารทุกอย่าง มีสิ่งเจือปนหมดไม่มากก็น้อย ดังนั้นแทนที่เราจะเลิกกินอะไร เราควรมาเรียนรู้กันดีกว่า ว่ากินแค่ไหนพอเหมาะ และสารเหล่านี้ เลี่ยงได้อย่างไรบ้างครับ

    When we talk about processed meat such as sausage, ham, sour pork sausage and preserved pork sausage. Many people may have seen the news of Potassium Nitrate (used as a preservative and makes meat always fresh). preservative and Sodium Nitrite (mixed with meat to make it look appetizing bright red). It makes we does not dare eat even though we love it but really all of foods are More or less adulteration, so instead we will stop eating we should learn better that How to eat right? And how to avoid these substances?



วันนี้เรามาคุยกันถึงเรื่องคำว่า “สารเสริม” ซึ่งบ้านเราอาจจะเรียกว่าสารเคมีหรือสารปรุงแต่งต่างๆที่ใส่ลงไปในอาหารเพื่อให้อาหารนั้นมีความนิ่มชุ่มชื่นอยู่ได้นานมีสีสวยและอีกหลายอย่างซึ่งแน่นอนว่าบางสารนั้นมีอันตราย

Today we will talk about “additives” which we may be called chemical or food additives that Put into the foods for that soft, moist, long-term storage etc. Of course, some of them are dangerous.



สำหรับสารเสริมที่เราจะพูดถึงในวันนี้ เป็นสารที่พบได้ในอาหารประเภทเนื้อแปรรูป เช่นไส้กรอก แฮม เบคอน และรวมถึงหมูยอ แหนม เนื้อเค็ม กุนเชียงด้วยครับ ซึ่งสารเสริมที่เราจะพูดถึงวันนี้มีสองอย่าง คือ Nitrate & Nitrite
-ไนเตรท Nitrate: ใส่ให้ยับยั้งการเจริญเติบโตของ Crostridium Botulinum ซึ่งเป็นแบคทีเรียที่โตได้ใสสภาวะไม่มีอากาศ เช่นใน Packaging อาหาร ทำให้ใส่แล้วเก็บได้นานขึ้น
-ไนไตร์ท Nitrite: ใส่เพื่อให้มีสีแดงน่ากิน

For additives which we will discuss today. This is a substance that is found in processed meat such as sausage, ham, bacon, preserved pork sausage, sour pork sausage, salted sun-dried beef and Chinese sausage, so additives which we are talking today is 2 things, Nitrate and Nitrite
    -Nitrate: add for inhibits growth of Crostridium Botulinum that grow in vacuum such as in food packaging cause food long-term storage.
   -Nitrite: add to make it look appetizing bright red.




ผลข้างเคียงของสารเหล่านี้คืออาการปวดหัววิงเวียนคลื่นไส้และอาจท้องร่วงหรืออุจจาระเป็นเลือดได้และเป็นสารก่อมะเร็งตับกระเพาะอาหารและหลอดอาหาร  ปริมาณสูงสุดที่อย.ยอมให้มี ในอาหาร คือ
---ไนเทรต และโซเดียมไนเทรตใช้ ได้ไม่เกิน 500 มิลลิกรัมต่อกิโลกรัมอาหาร
---ไนไทรต์ และโซเดียมไนไทรต์ ใช้ได้ไม่เกิน 125 มิลลิกรัมต่อกิโลกรัมอาหาร

Side effects of these additives are Headache, dizziness, nausea and diarrhea or bloody stools and as a carcinogen, liver, stomach and esophagus. Maximum quantity the Food and Drug Administration allowed in food is
- the level of Nitrate and Sodium Nitrate does not exceed 500 Mg per Kg of food
- the level of Nitrite and Sodium Nitrite does not exceed 125 Mg per Kg of food
แสดงความคิดเห็น
โปรดศึกษาและยอมรับนโยบายข้อมูลส่วนบุคคลก่อนเริ่มใช้งาน อ่านเพิ่มเติมได้ที่นี่