แนวกินอีสานบ้านเฮา 100 เมนู ตอนที่ 33 เมนูที่ 33
ไส้กรอกอีสาน สูตร บักอ้าย
วันเวลากะหมุนไปหมุนไป๊ แต่หน้าฝนกะยังบ่หมดไปจักเทื่อ บักอ้ายหัวแต่กลับมา
จากหนองบัว มาฮอดบางพลีฝนกะยังตกบ่หยุด ไผ๋ขับรถขับรากะระมัดระวังดีๆเด้อครับ
ขับรถใจเย็นๆเนาะถนนหนทางมันหมื่น
มาฮอดเมนูที่ สามสองตัวแล้ว เริ่มคึดบ่ออกว่าสิเฮ็ดแนวกินอีหยังมานำเสนอดี
พอดีผลพวงจากการมีไส้เค็มเหลืออยู่ในตู้เย็น บักอ้ายกะเลยคิดว่า
เอาเมนูไส้กรอกอีสานมาฝากมาต้อนพี่น้องกะคือสิดีอยู่
ไส้กรอกอีสานของบักอ้าย บ่แม่นไส้กรอกธรรมดาเด้
มันคือไส้กรอกอีสานไฮโซ เหอ ๆ ๆ
ไฮซ้อไฮโซจั่งได๋แม่นบ่ ไฮโซตรงที่มันมีแต่เนื้อหมูล้วนๆนี่ล่ะ
ไปกินหม๋องได๋เค้ากะบ่ใส่เนื้อหมูหลายแบบบักอ้ายแม้
กะเลยอยากเป็นคนอีสานฉบับไฮโซกับเขานำแน่
ประมาณว่าสิได้เป็นข่าวพาดหัวนำเขาแน่จักเทื่อในชีวิต
“บักอ้ายไฮโซหนุ่มย่องขึ้นคอนโดกับอ้ายเวียร์พะนะ”
พอๆ เว้าเล่นไปเรื่อย มาเบิ่งส่วนผสมไส้กรอกกันดีกว่า
แน่นอนเนื้อหมู ประมาณแปดส่วน
มันหมู หนึ่งส่วน
หนังหมู อีกส่วนหนึ่ง
กระเทียมขีดหนึ่งต่อหมูโลหนึ่ง
เกลือ
น้ำตาลทราย
ซีอิ๊วขาว
พริกไทยป่น
ข้าวสวยเย็น ทัพพีหนึ่ง
รากผักชี
แล้วกะ ไส้สำหรับยัด
ส่วนวิธีเฮ็ด กะเอาไส้เค็มไปล้างก่อน ล้างหลายๆรอบจนไส้หมดความเค็ม
ล้างแล้วกะเอาใส่ถ้วยเอาไว้
เอากระเทียมมาแกะเปลือกออก ล้างผักชีล้างแล้วเอามาหั่น
แล้วจั่งเอามันหมูมาบดพร้อมๆกับกระเทียมแล้วกะรากผักชี
บดแล้วกะเติมหมูสับลงไป เติมเครื่องปรุงทั้งหมด ยกเว้นข้าวสวยเย็น
คั้นหรือว่านวดให้มันเข้ากัน เอาข้าวสวยใส่ นวดอีกเทื่อ
บัดทีนี้กะเอาไปยัดลงไปในไส้
แล้วจั่งเอาเชือกมามัดเป็นข้อๆ สังเกตว่าข้อไส้กรอกบักอ้ายสิบ่ท่อกันเด้
คันมันปล้องท่อกันหมด มันสิงามเกิ้น บ่กล้ากินอีก
มัดเรียบร้อย เอาไปพึ่งลมจัก 4-5 ชั่วโมง
แค่นี้กะสามารถเอามาย่างหรือทอดกินได้แล้ว
แต่ถ้าหากมักส้มๆคือบักอ้ายกะท่าอีกจักมื้อ สองมื้อ เอาไปใส่ตู้เย็นเอาไว้ก่อน
ท่าให้มันส้ม ท่าดุๆ อีส้มนี้ ท่ามาหลายตอนแล้วเด้อ(เข้าใจมุกบ่)
เหอะๆ บ่ต้องแปลกใจดอก บักอ้ายมุกแป๊กแม้
ทอดหรือย่างแล้วกะจัดลงจาน กินพร้อมผักสด
แบบนี้ล่ะ
เอ้า กินได้เลย ไส้กรอกไฮโซของคนโลโซจั่งบักอ้าย
แนวกินอีสานบ้านเฮา 100 เมนู ตอนที่ 33 เมนูที่ 33 ไส้กรอกอีสาน สูตร บักอ้าย
แนวกินอีสานบ้านเฮา 100 เมนู ตอนที่ 33 เมนูที่ 33
ไส้กรอกอีสาน สูตร บักอ้าย
วันเวลากะหมุนไปหมุนไป๊ แต่หน้าฝนกะยังบ่หมดไปจักเทื่อ บักอ้ายหัวแต่กลับมา
จากหนองบัว มาฮอดบางพลีฝนกะยังตกบ่หยุด ไผ๋ขับรถขับรากะระมัดระวังดีๆเด้อครับ
ขับรถใจเย็นๆเนาะถนนหนทางมันหมื่น
มาฮอดเมนูที่ สามสองตัวแล้ว เริ่มคึดบ่ออกว่าสิเฮ็ดแนวกินอีหยังมานำเสนอดี
พอดีผลพวงจากการมีไส้เค็มเหลืออยู่ในตู้เย็น บักอ้ายกะเลยคิดว่า
เอาเมนูไส้กรอกอีสานมาฝากมาต้อนพี่น้องกะคือสิดีอยู่
ไส้กรอกอีสานของบักอ้าย บ่แม่นไส้กรอกธรรมดาเด้
มันคือไส้กรอกอีสานไฮโซ เหอ ๆ ๆ
ไฮซ้อไฮโซจั่งได๋แม่นบ่ ไฮโซตรงที่มันมีแต่เนื้อหมูล้วนๆนี่ล่ะ
ไปกินหม๋องได๋เค้ากะบ่ใส่เนื้อหมูหลายแบบบักอ้ายแม้
กะเลยอยากเป็นคนอีสานฉบับไฮโซกับเขานำแน่
ประมาณว่าสิได้เป็นข่าวพาดหัวนำเขาแน่จักเทื่อในชีวิต
“บักอ้ายไฮโซหนุ่มย่องขึ้นคอนโดกับอ้ายเวียร์พะนะ”
พอๆ เว้าเล่นไปเรื่อย มาเบิ่งส่วนผสมไส้กรอกกันดีกว่า
แน่นอนเนื้อหมู ประมาณแปดส่วน
มันหมู หนึ่งส่วน
หนังหมู อีกส่วนหนึ่ง
กระเทียมขีดหนึ่งต่อหมูโลหนึ่ง
เกลือ
น้ำตาลทราย
ซีอิ๊วขาว
พริกไทยป่น
ข้าวสวยเย็น ทัพพีหนึ่ง
รากผักชี
แล้วกะ ไส้สำหรับยัด
ส่วนวิธีเฮ็ด กะเอาไส้เค็มไปล้างก่อน ล้างหลายๆรอบจนไส้หมดความเค็ม
ล้างแล้วกะเอาใส่ถ้วยเอาไว้
เอากระเทียมมาแกะเปลือกออก ล้างผักชีล้างแล้วเอามาหั่น
แล้วจั่งเอามันหมูมาบดพร้อมๆกับกระเทียมแล้วกะรากผักชี
บดแล้วกะเติมหมูสับลงไป เติมเครื่องปรุงทั้งหมด ยกเว้นข้าวสวยเย็น
คั้นหรือว่านวดให้มันเข้ากัน เอาข้าวสวยใส่ นวดอีกเทื่อ
บัดทีนี้กะเอาไปยัดลงไปในไส้
แล้วจั่งเอาเชือกมามัดเป็นข้อๆ สังเกตว่าข้อไส้กรอกบักอ้ายสิบ่ท่อกันเด้
คันมันปล้องท่อกันหมด มันสิงามเกิ้น บ่กล้ากินอีก
มัดเรียบร้อย เอาไปพึ่งลมจัก 4-5 ชั่วโมง
แค่นี้กะสามารถเอามาย่างหรือทอดกินได้แล้ว
แต่ถ้าหากมักส้มๆคือบักอ้ายกะท่าอีกจักมื้อ สองมื้อ เอาไปใส่ตู้เย็นเอาไว้ก่อน
ท่าให้มันส้ม ท่าดุๆ อีส้มนี้ ท่ามาหลายตอนแล้วเด้อ(เข้าใจมุกบ่)
เหอะๆ บ่ต้องแปลกใจดอก บักอ้ายมุกแป๊กแม้
ทอดหรือย่างแล้วกะจัดลงจาน กินพร้อมผักสด
แบบนี้ล่ะ
เอ้า กินได้เลย ไส้กรอกไฮโซของคนโลโซจั่งบักอ้าย