สวัสดีคะ เพื่อน ๆ ชาวก้นครัว วันนี้ทำผัดมักกะโรนี้คะ คนที่บ้านชอบมาก คิดว่าเมนูนี้เด็ก ๆ คงชอบกันนะคะ ทำง่ายไม่ยากเลยคะ อร่อยด้วย
หมูหวาน เป็นอาหารที่ทานคู่กับอาหารอย่างอื่น ๆ ก็อร่อย หรือจะทานกับข้าวสวย ข้าวเหนียวก็อร่อย ทำง่าย เด็ก ๆ ชอบคะ
Sweet pork condiment Moo Wan
Simmered pork with palm sugar and orher ingredients until well combined,
you will get sweeten pork that have sweet taste and nice smell.
It can be used with another menu, Chili paste fried rice or kapi paste fried rice.
Sweet pork can keep for long time and easily eat with just steamed plain rice
500 g. streaky pork
150 g. Palm sugar
5 shallots
1 tbsp oil
2 tbsp water
2 tbsp sweet soy sauce
2 thin soy sauce
1 Golden Mountin sauce
เครื่องปรุง
500 g หมูสามชั้น
150 g น้ำตาลปี๊บ
3 หัวหอมแดงซอย
1 ชต. น้ำมันพืช
2 ชต. น้ำเปล่า
2 ชต. ซีอิ้วหวาน
2 ชต. ซีอิ้วขาว
1 ชต.ซอสปรุงรสฝาเขียว
เครื่องปรุงก็นิดเดียวเอง ขอบคุณที่แวะเข้ามาทักทายกันนะคะ
ผัดมักกะโรนีกุ้ง อร่อย ๆง่าย ๆ สไตร์ คนไกลบ้านคะ
หมูหวาน เป็นอาหารที่ทานคู่กับอาหารอย่างอื่น ๆ ก็อร่อย หรือจะทานกับข้าวสวย ข้าวเหนียวก็อร่อย ทำง่าย เด็ก ๆ ชอบคะ
Sweet pork condiment Moo Wan
Simmered pork with palm sugar and orher ingredients until well combined,
you will get sweeten pork that have sweet taste and nice smell.
It can be used with another menu, Chili paste fried rice or kapi paste fried rice.
Sweet pork can keep for long time and easily eat with just steamed plain rice
500 g. streaky pork
150 g. Palm sugar
5 shallots
1 tbsp oil
2 tbsp water
2 tbsp sweet soy sauce
2 thin soy sauce
1 Golden Mountin sauce
เครื่องปรุง
500 g หมูสามชั้น
150 g น้ำตาลปี๊บ
3 หัวหอมแดงซอย
1 ชต. น้ำมันพืช
2 ชต. น้ำเปล่า
2 ชต. ซีอิ้วหวาน
2 ชต. ซีอิ้วขาว
1 ชต.ซอสปรุงรสฝาเขียว
เครื่องปรุงก็นิดเดียวเอง ขอบคุณที่แวะเข้ามาทักทายกันนะคะ