ผมอ่านงานวิจัยซึ่งมีการทดลองเกี่ยวกับ Rate of acid production from sucrose ของเชื้อแบคทีเรียก่อโรคฟันผุ ซึ่งในงานวิจัยได้ใช้ pH-stat method ในการดู rate of production at pH 7.0 ซึ่งผมมีความสงสัยดังนี้ครับ
1. pH-stat มีหลักการทำงานเบื้องต้นอย่างไร
2. ทำไมต้องรักษาระดับ pH ให้เป็น 7.0 ตลอดการทดลองครับ
method ของการทดลองครับ
pH-stat studies
The rate of acid production from sucrose (100 mM final concentration) by 1 ml of washed cells was determined at a constant pH 7.0 ± 0.1 in a pH-stat (Radiometer Ltd) in the presence (500 µM) or absence of cocoa polyphenol pentamer. The pH was maintained by the automatic addition of 0.01 M NaOH. The percentage reduction in rate of acid production following addition of cocoa polyphenol was calculated; experiments were carried out on three separate occasions with freshly grown cells.
หลักการทำงานของ pH-stat เป็นยังไงครับ
1. pH-stat มีหลักการทำงานเบื้องต้นอย่างไร
2. ทำไมต้องรักษาระดับ pH ให้เป็น 7.0 ตลอดการทดลองครับ
method ของการทดลองครับ
pH-stat studies
The rate of acid production from sucrose (100 mM final concentration) by 1 ml of washed cells was determined at a constant pH 7.0 ± 0.1 in a pH-stat (Radiometer Ltd) in the presence (500 µM) or absence of cocoa polyphenol pentamer. The pH was maintained by the automatic addition of 0.01 M NaOH. The percentage reduction in rate of acid production following addition of cocoa polyphenol was calculated; experiments were carried out on three separate occasions with freshly grown cells.