พอดีต้องแปลเปเปอร์ส่ง อ.ค่ะ แล้วพอดีอยากทราบรายละเอียดของ คำศัพท์พวกนี้ค่ะ
ascorbic acid, respiration rate, peroxdase (POD) activity, catalase (CAT) activity,
and malondialdehyde (MDA) content during cold storage
คือคิดว่าเป็นชื่อของสารในพืชที่ใช้ตรวจสอบหรือควบคุมปฏิกิริยาหลายๆอย่าง อยากทราบว่า ตัวสารพวกนี้ สำคัญยังไงและ
มีความหมายในตัวว่ายังไงค่ะ
อันนี้เป็นเนื้อหาคราวๆของงานวิจัยที่แปลนะค่ะ
>หัวเรื่อง I
mpact of ozone on quality of strawberry during cold storage
Abstract The postharvest physiology of strawberry was investigated to study the effects of ozone on weight loss rate, ascorbic acid, respiration rate, peroxdase (POD) activity, catalase (CAT) activity, and malondialdehyde (MDA) content during cold storage. The strawberries were treated with ozone of 0 ppm (control), 2 ppm, 4 ppm, and 8 ppm, respectively. The results indicated that the treatment of 4 ppm ozone could inhibited the decrease of ascorbic acid, POD activity, and CAT activity, and reduced weight loss rate and MDA content. The treatment delayed the senescence of strawberry, with a significantly lower respiration rate. Thus, the best concentration of ozone was 4 ppm, and ozone treatment could be a good candidate for maintaining postharvest quality of strawberry and provide a longer storage life.
Keywords strawberry, ozone, cold storage, quality
Materials and methods
Plant materials
Strawberries were obtained from an orchard in Baoding City, Hebei Province, China, and transported to the laboratory. They were graded for uniform size and colour and the absence of physical damage, and then randomly divided into groups for experiments.
อันนี้เปเปอร์ทั้งฉบับนะค่ะ
https://docs.google.com/document/d/1kh30XgDENYUEq9Hv7IHbh6h3i4HN0_tSTYuCn97gGmo/edit?usp=sharing
ขอความช่วยเหลือค่ะ คนที่เก่งแปลภาษา ขอความช่วยเหลือหน่อยนะค่ะ
ascorbic acid, respiration rate, peroxdase (POD) activity, catalase (CAT) activity,
and malondialdehyde (MDA) content during cold storage
คือคิดว่าเป็นชื่อของสารในพืชที่ใช้ตรวจสอบหรือควบคุมปฏิกิริยาหลายๆอย่าง อยากทราบว่า ตัวสารพวกนี้ สำคัญยังไงและ
มีความหมายในตัวว่ายังไงค่ะ
อันนี้เป็นเนื้อหาคราวๆของงานวิจัยที่แปลนะค่ะ
>หัวเรื่อง Impact of ozone on quality of strawberry during cold storage
Abstract The postharvest physiology of strawberry was investigated to study the effects of ozone on weight loss rate, ascorbic acid, respiration rate, peroxdase (POD) activity, catalase (CAT) activity, and malondialdehyde (MDA) content during cold storage. The strawberries were treated with ozone of 0 ppm (control), 2 ppm, 4 ppm, and 8 ppm, respectively. The results indicated that the treatment of 4 ppm ozone could inhibited the decrease of ascorbic acid, POD activity, and CAT activity, and reduced weight loss rate and MDA content. The treatment delayed the senescence of strawberry, with a significantly lower respiration rate. Thus, the best concentration of ozone was 4 ppm, and ozone treatment could be a good candidate for maintaining postharvest quality of strawberry and provide a longer storage life.
Keywords strawberry, ozone, cold storage, quality
Materials and methods
Plant materials
Strawberries were obtained from an orchard in Baoding City, Hebei Province, China, and transported to the laboratory. They were graded for uniform size and colour and the absence of physical damage, and then randomly divided into groups for experiments.
อันนี้เปเปอร์ทั้งฉบับนะค่ะ https://docs.google.com/document/d/1kh30XgDENYUEq9Hv7IHbh6h3i4HN0_tSTYuCn97gGmo/edit?usp=sharing